Kuulean ratkaisua käytetään Tampereen Liikeacrylin teollisuuskiinteistössä, jossa toimii joukko yrityksiä. Siellä älypatterit on viety suoraan itse lämmitettävään tilaan – eli ne vastaavat lämmityksen osalta perinteisiä sähköpattereita. Kuulea puolestaan hyödyntää älypattereiden laskentatehoa vuokraamalla sitä edelleen omille asiakkailleen alueella. Investointina ratkaisu maksaa itsensä nopeasti takaisin alentuneina lämmityskuluina. Kyseessä on siten win-win-tilanne kaikkien kannalta: asiakas hyötyy lämmityskulujen minimoinnista, Kuulea laskentatehon vuokraamisesta – ja luonto vihreästä toimintatavasta.
Kiinteistössä toimivan Tampereen Liikeacrylin toimitusjohtaja Hannu Oksanen näkee projektin äärimmäisen kiinnostavana.
Meitä kiinnostaa kaikki uusi ja toimitettu järjestelmä tukee muuta energiaratkaisuamme. Itse asiassa juuri Kuulea osasi ehdottaa meille aikoinaan aurinkopaneeleita ja nyt tätä rinnalle. Älypattereissa on muitakin kiinnostavia ominaisuuksia, joita voimme hyödyntää, Oksanen perustelee.
Ranska näyttää mallia
Innovatiivisuus ja kiinnostus uudenlaiseen älyyn on istutettu myös Kuuleaan. Palvelun uskotaan muuttavan markkinat parissa vuodessa eikä tuotteilla ole tällä hetkellä varteenotettavia kilpailijoita. Kuulean kumppanilla Qarnot Computingilla Ranskassa malli on jo pitkällä. Siellä kokonaisia taloyhtiöitä lämpiää älypattereilla.
Tällaiset talot pääsevät helposti A-energialuokkaan. Lisäksi avoimia rajapintoja käyttämällä taloyhtiöihin voidaan tuoda muunkinlaista älyä, mm. kiinteistöautomaatioon liittyen, COO Marko Niskanen Kuulealta valottaa. Näin myös Tampereen Liikeacryillä, jossa tekniikkaan liitetty anturointi antaa laajaa tietoa esimerkiksi kiinteistön sisäilmasta. Tieto välittyy suoraan asiakkaalle kännykkä-appiin ja tietokoneelle.
Comentarios