top of page
  • Writer's pictureNiina Ojala

Marko Tulonen vahvistamaan Kuulean tiimiä

Päivitetty: 22. syysk. 2021


Marko Tulonen (KTM), yritysrahoituksen ja -kehityksen moniosaaja sekä Kuulea Energia Oy:n hallituksen puheenjohtaja, tulee yhdessä yrityksen johdon kanssa kehittämään Kuulean kansainvälistä kasvua ja rahoitusta.


Yli 20 vuoden urallaan sijoittajana ja mentorina Marko Tulonen on nähnyt laajasti suomalaisten kasvu- ja startup-yritysten haasteita sekä keinoja menestyä.

Kuulea Energiassa Marko Tulonen näki fiksusti tuotteistetun ja kaupallistetun business-mallin. ”Olen iloinen, että olen löytänyt Kuulean. Taustalla on jo hyvin vahva, jo koeponnistettu, teknologinen osaaminen ja ainutlaatuinen kulma vastuullisuuteen. Kiinnostukseni herättikin erityisesti Kuulean tarjoama konkretia ESG*-teemoissa.” hän toteaa.


Tulevaisuudessa green computing -palveluiden tarve tulee kasvamaan entisestään, kun laskentakapasiteetin tarve lisääntyy nettiin siirtymisen ja nopeiden yhteyksien myötä. Tällöin Kuulean edustaman hajautettujen järjestelmien merkitys nousee, kun suurien toimijoiden isot konesalit eivät joko etäisyydeltään tai ekologisuudeltaan pysty palvelemaan niistä kauempana sijaitsevia yrityksiä. Tämä tulee tarjoamaan muilla kuin ICT-alalla toimiville yrityksille mahdollisuuden miettiä omia tarpeitaan ja kumppaneitaan. Erityisesti sitä, kuinka omia yhteistyökumppaneitaan voisi hyödyntää omien yritysvastuutavoitteiden aikaansaamisessa.


Tulonen uskookin, että vastuullisuusasioita oikein tekemällä tulee tulevaisuudessa saavuttamaan ylivoimaista kilpailuetua. ”Oman vastuullisuusriman nostaminen yli standardien voi olla hyvin korkeakatteista liiketoimintaa ja tuoda lisää mahdollisuuksia. Vastuullisuusasioiden tekeminen vain viherpesun takia on hyvin vanhakantaista ajattelua. ” hän toteaa. Kestävän kehityksen rahoitukseen Tulosella onkin vahvaa näkemystä, sillä hän on ollut mukana rakentamassa lähiaikoina lanseerattavaa Caranto Sustainable Built World -rahastoa.


Lämpimästi tervetuloa tiimiin Marko!


*Environmental, Social and Governance = yritysvastuu

177 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page