• Niina Ojala

Kuulean ja Vatajakosken lämmitysratkaisu palkittiin Pohjois-Satakunnan Tuottavana ideana 2021


Kankaanpään Nuorkauppakamari myöntää vuosittain Pohjois-Satakunnan Tuottava idea -palkinnon paikalliselle uudelle innovaatiolle. Tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille paikallisia merkittäviä keksintöjä, mitkä palkitsemisen lisäksi ilmoitetaan Tuottava idea -kilpailuun tavoittelemaan mm. kansainvälistä näkyvyyttä Times Squarella. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Kuulea Energia Oy:lle ja Vatajankoski Oy:lle, jotka ovat luoneet konseptin paikallisesta datalämmitysratkaisusta.


Uniikki idea datakeskusten pilkkomisesta soluiksi ja solujen hukkalämmön paikallisesta hyödyntämisestä on edennyt jo pilottivaiheeseen ja Kankaanpäässä lämmitetäänkin ensimmäisenä maailmassa uimahallin uima-allasta kansainvälisten animaatioelokuvien suurteholaskennalla.


Vatajankosken ja Kuulean kehittämä innovaatio menestyi Tuottava idea -kilpailussa, ja pääsi kilpailun aluetasolla toiseksi. Kilpailun tuomaristo alleviivasi, että keksintö on ajankohtainen ja kiertotalouteen perustuva ratkaisu, missä huomioidaan datakapasiteetin ja energiatuotannon tulevat kasvutarpeet.


47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki