top of page
  • Writer's pictureNiina Ojala

Kuulean ja Vatajakosken lämmitysratkaisu palkittiin Pohjois-Satakunnan Tuottavana ideana 2021


Kankaanpään Nuorkauppakamari myöntää vuosittain Pohjois-Satakunnan Tuottava idea -palkinnon paikalliselle uudelle innovaatiolle. Tunnustuksen tavoitteena on nostaa esille paikallisia merkittäviä keksintöjä, mitkä palkitsemisen lisäksi ilmoitetaan Tuottava idea -kilpailuun tavoittelemaan mm. kansainvälistä näkyvyyttä Times Squarella. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Kuulea Energia Oy:lle ja Vatajankoski Oy:lle, jotka ovat luoneet konseptin paikallisesta datalämmitysratkaisusta.


Uniikki idea datakeskusten pilkkomisesta soluiksi ja solujen hukkalämmön paikallisesta hyödyntämisestä on edennyt jo pilottivaiheeseen ja Kankaanpäässä lämmitetäänkin ensimmäisenä maailmassa uimahallin uima-allasta kansainvälisten animaatioelokuvien suurteholaskennalla.


Vatajankosken ja Kuulean kehittämä innovaatio menestyi Tuottava idea -kilpailussa, ja pääsi kilpailun aluetasolla toiseksi. Kilpailun tuomaristo alleviivasi, että keksintö on ajankohtainen ja kiertotalouteen perustuva ratkaisu, missä huomioidaan datakapasiteetin ja energiatuotannon tulevat kasvutarpeet.


69 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page