top of page
  • Writer's pictureNiina Ojala

Asiakastarina: Kotimaista ja vihreää 3D-renderöintiä

Päivitetty: 2. marrask. 2021


ASIAKASTARINA:


ADE on varsinaissuomalainen virtuaalikoulutusten ja 3D-animoinnin huippuosaaja, joka ratkaisuillaan tehostaa asiakkaidensa toimintaa. ADE:n osaaminen pohjaa 20 vuoden kokemukseen graafisen alan ja ohjelmistokehityksen huipulta. VR-teknologian (Virtual Reality) kehittymisen myötä ja osaamisen yhdistyttyä animaatio-osaamiseen, on ADE:sta tullut virtuaalitekniikalla toteutettujen koulutusratkaisujen edelläkävijä.


Luotettava kumppani ratkaisemaan renderöinnin haasteita


Virtuaalikoulutusten ja animaatioiden tuotannossa 3D-animaatioiden renderöinti eli visualisointi on jokapäiväistä. ADE:lla omat palvelimet pyörittävätkin isompia tai pienempiä laskutoimituksia yötä päivää. Useita asiakasprojekteja toteuttaessa törmätään kuitenkin joskus oman kapasiteetin rajallisuuteen. Vaikka ADE on vuosien saatossa lisännyt omaa renderöintikapasiteettiaan, saattaa laskentatarpeen piikkikuorma renderöinnissä olla merkittävä projektien osuessa samaan ajankohtaan. Tällöin ei ole aikaa testaukseen, vaan tarvitaan valmiina luotettava kumppani. Tiukoissa aikatauluissa ei virheisiin ole varaa, vaan kaiken on toimittava tasalaatuisesti. Törmättyään kotimaiseen renderöintipalveluita tuottavaan Kuuleaan, päätti ADE parantaa nykyistä infraa vihreästi ja CO2 -vapaasti.


ADElla on animaatioiden renderöintejä varten käytössään muutamia 3D-softia, kuten Blender sekä 3DSMax. Kuulealla oli valmiina liittymät kaikille tunnetuimmille softille sekä aihealueeseen perehtynyt tekninen taustatuki, joka takaa ajan hermolla pysymisen. ’Oli mielenkiintoista keskustella Kuulean tiimin kanssa ja kuulla uusia tuulia renderöinnin alalta.’ Markus Jokela ADEn VR-tuotannosta vastaava johtaja toteaa.


’Meitä kiehtoi Kuulean innovaatio, jonka avulla 3D-renderöinnistä syntyvä hukkalämpö voidaan hyödyntää kiinteistöjen lämmityksiin’ toteaa Markus Jokela.

Kotimainen kumppani tuo luotettavuutta ja toimimisen helppoutta


Yhteistyö Kuulea Energian kanssa virisi suosittelujen kautta. Kuulea tuottaa renderöintipalvelunsa hajautetusti ja vikasietoisesti aivan tavallisissa kiinteistöissä. Tämän uuden innovaation avulla renderöinnin sivutuotteena palvelimista syntyvä hukkalämpö ohjataan suoraan kiinteistöjen lämmitykseen. Tämä tarkoittaa, ettei suuria ja vanhanaikaisia konesaleja tarvita, koska palvelimet on hajautettu lämmitettävien kiinteistöjen yhteyteen. ’Meitä kiehtoi Kuulean innovaatio, jonka avulla 3D-renderöinnistä syntyvä hukkalämpö voidaan hyödyntää kiinteistöjen lämmityksiin’ toteaa Markus Jokela, ’Taustalla tässä on erittäin tärkeitä arvoja’. Renderöinnistä syntyvä energiamäärä on mittava ja myös ADElle tärkeitä arvoja on toteuttaa palvelut mahdollisimman ekologisesti.

’On hienoa, että tukea voi antaa tutut henkilöt ja omalla kielellä.’ Markus Jokela jatkaa.

Palvelun käyttöönotto Kuulean tiimin kanssa sujui miellyttävästi ja mutkattomasti. ’Kaikki toimi hienosti. Ohjeistus onnistui helposti ja nopeasti.’ Markus toteaa.

Myös ADE törmäsi aiemmin renderöintipalveluita ulkoistaessaan ajoittain ulkomaisten pilvipalveluiden tuomiin haasteisiin. Tekstuurit eivät aina tulleet sovitusti renderöinteihin, tuli sävyeroja, gamma-arvot saattoivat vaihdella tai puolet kuvista olla toisenlaisia kuin toiset. Näitä ongelmia ei Kuulean kanssa ole ollut. ’On hienoa, että tukea voi antaa tutut henkilöt ja omalla kielellä.’ Markus Jokela jatkaa.TUTUSTU KUULEAN RENDERÖINTIPALVELUIHIN643 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page